Het eiland Corfu

Het noordelijkste Griekse eiland Corfu ligt in de Ionische Zee, niet ver van de Albanese en Griekse kust. Het is het op één na grootste Ionische eiland en het zevende grootste eiland van Griekenland met een oppervlakte van 590 km2. Vanwege de grootte heeft het eiland een grote variatie aan landschappen, van hoge bergen tot mooie zandstranden…
 

Corfu terug in de tijd

Het oude Korkyra was samen met Athene en Korinthe, een van de belangrijkste maritieme machten van het oude Griekenland. Corfu heeft een lange geschiedenis. Vanwege de strategische ligging diende het eiland als basis voor de verdediging van Europa tegen Ottomaanse invallen. Als gevolg hiervan werd het eiland zwaar versterkt en werden er meerdere kastelen gebouwd om de ingang van de Adriatische Zee te bewaken. Meer dan vier eeuwen lang werd het eiland bestuurd door de Venetiaanse Republiek. Hun impact is het meest zichtbaar als je door de straten van de oude binnenstad van Corfu dwaalt, een van de 18 UNESCO-werelderfgoed locaties van Griekenland. Prachtige stedelijke architectuur, paleizen en majestueuze forten zijn slechts enkele van de belangrijkste hotspots die reizigers naar Corfu trekken.

Corfu als zeil eiland

Corfu is een van de mooiste en interessantste Griekse eilanden en trekt reizigers  sinds de 19e eeuw aan met haar natuurlijke schoonheid en lange stranden. Het groene binnenland van het eiland, samen met de prachtige kust vol met geweldige monumenten en pittoreske baaien, zorgen voor een geweldige vakantie midden in de Griekse natuur. 

mythos sAILING EXPERIENCE 2022 © Design BY AIMÉE DENISE